Kategórie

MiddleCap Group súčasťou Rally Dakar 2019! Spoločnosť je hlavným partnerom motocyklového pretekára Ivana Jakeša, ktorý sa opäť pokúsi zdolať motoristický Everest.

 

Bratislava, 22. novembra 2018.

Jeden z najlepších a najúspešnejších slovenských motocyklových pretekárov Ivan Jakeš sa opäť chystá na Rally Dakar. Spolu s ním bude súčasťou juhoamerického dobrodružstva aj MiddelCap Group, ktorá rodáka z Myjavy podporila a patrí medzi hlavných partnerov jeho tímu.

Jakeš, jeden z našich najlepších a najskúsenejších jazdcov, štartoval na púštnej rely už vtedy, keď sa jazdila ešte na severe Afriky. O necelých sedem týždňov sa postaví na štart slávnej Relly Dakar už po jedenásty krát. Do cieľa sa mu zatiaľ podarilo dôjsť štyri razy. Na Dakare už zažil všetko. Úspechy aj pády. V roku 2013 skončil celkovo na štvrtej priečke. K pódiovému umiestneniu bol blízko.

„Mám, tak ako každý rok, najvyššie ciele. Snažím sa vyhrávať, nie iba sa zúčastňovať. Tento šport je veľa aj o šťastí, rešpekte a skúsenostiach. Ak sa všetko skĺbi dokopy a vyjde, tak sa dá urobiť dobrý výsledok.,“ konštatuje Jakeš.

K tomu, aby do štatistiky pridal ďalší úspešne dokončený ročník s dobrým výsledkom však potrebuje niekoľko nevyhnutných atribútov, vlastností kam bezpochyby patria odhodlanie, skúsenosti, pevná vôľa, extrémne úsilie, sila, sebavedomie, dobrý tím, svedomitá príprava, perfektná znalosť prostredia, navigačné schopnosti, výdrž .
„Rozhodnutie podporiť špičkového športovca v snahe dosiahnuť extrémne náročný cieľ, tkvie v našej vášni k motoristickému športu, no predovšetkým nás oslovila príbeh Ivana Jakeša ako človeka. Mnohé vlastnosti, ktorými musí špičkový športovec disponovať pokiaľ chce vyliezť na pomyselný Everest, sa plne prelínajú s tým, čo je potrebné pre úspech v našom biznise. Ivan nás svojou prácou a výkonmi v mnohom inšpiruje a zároveň motivuje,“ vysvetľuje Matej Majerčák, CEO MiddleCap Group.

 

Ivan Jakeš pôjde Dakar na osvedčenej KTM 400, čo je motocyklový špeciál na ktorom v októbri obsadil 2. miesto na Relly Heart of Morocco, čo bola neoficiálna generálka na 41. ročník púštnych pretekov.
„Bol to tréning na Dakar. Chcel som si vyskúšať, či ešte viem navigovať, a zistil som, že ešte mi to trošku ide. Mal som aj slušnú rýchlosť. Vôbec tam nešlo o výsledok, ale podarilo sa mi umiestniť na peknej pozícii,“ zhodnotil rodák z Myjavy.

Štyridsiaty prvý ročník Rally Dakar sa uskutoční od 6. do 17. januára v Peru, prvýkrát v histórii sa podujatie bude konať iba v jednej krajine. Štart aj cieľ je v hlavnom meste Lima.